srijeda, 30. svibnja 2012.

'Hrvatska je sjajna momčad, koja protiv velikih igra najbolje. Nećemo vas podcijeniti'




Neće biti lako, obrana naslova kroz povijest se činila nemogućom misijom, pritisak se uselio u španjolsku svlačionicu, svima je na pameti samo još jedan uspon na vrh Europe. Silva nije tip od velikih riječi, nije od onih koji će stati pred mikrofone i ispunjavati sve novinarske želje. Stao je pomalo nevoljko nakon utakmice sa Srbijom, u kojoj je opet briljirao, bio ponajbolji španjolski igrač.
- Dobro je za prvu utakmicu, važno je krenuti s pobjedama i razvijati pobjednički duh. Bilo je teško, koliko god izgledalo da smo lagano dobili, možda se s tribina tako činilo, međutim, mi smo osjećali da moramo i možemo bolje - rekao je Silva poslije testa u St. Gallenu.

Google oglasi

Da, s tribine je izgledalo dojmljivo, čak i bez nekoliko glavnih igrača Španjolska je izgledala moćno. Nakon teutakmice i mnogi skeptici počeli su vjerovati da će se momčad Vicentea del Bosquea prošetati kroz Euro.
- Ne bih se složio. Mi sanjamo taj uspjeh, svi smo usredotočeni na taj cilj, želimo napisati povijest. Ali, znamo da će biti teško. Možemo osvojiti Euro, ali nitko od nas ne misli da će biti lako, to budite sigurni. Evo, vidite utakmicu sa Srbijom. Igrali su vrlo defenzivno, koliko god da smo kvalitetniji od njih, jedva smo ih probili. Takve utakmice očekujemo i na Euru, danas protiv Španjolske svi igraju zatvoreno, jer znaju da u nadigravanju nemaju previše šansi. Sva tri suparnika u skupini imaju svoje razloge za nadu da nas mogu iznenaditi.
Jedan od tih suparnika je i Hrvatska, u zadnjoj utakmici u skupini. Kako Španjolci gledaju na hrvatsku reprezentaciju?
- Iskreno, zasad se ne pripremamo posebno za Hrvatsku, tek onako usput. Ima još vremena do te utakmice, nas prije nje čekaju Italija i Irska, ta bi prva dva susreta mogla puno toga reći, možda i odlučiti. No, svakako znamo da je Hrvatska odlična momčad, koja protiv velikih igra najbolje. Sigurno će protiv nas imati dodatan motiv. Spremit ćemo se sigurno, ne dolazi u obzir da ikoga podcijenimo.
Silva je u Premiershipu dobro upoznao Luku Modrića, štoviše, proteklih su ih tjedana španjolski mediji stavljali u kontekst mogućeg dolaska u Real. Slični su i rastom, na Otoku ih cijene, mogli bismo u trećem kolu gledati izravan susret njih dvojice.
- Što ću ja pričati o Luki Modriću, pa činjenica da ga u Engleskoj cijene i da ga zovu mnogi veliki klubovi govori puno o njemu. Ali, mi Hrvatsku ne gledamo samo kroz Modrića, to je i bez njega velika i moćna momčad s nekoliko sjajnih pojedinaca.

Nema komentara: