petak, 25. svibnja 2012.

"Navijačka veleposlanstva"



„Navijačka veleposlanstva na europskom prvenstvu u nogometu 2012“

ZAGREB, 17.5.2012.
U sklopu priprema za europsko nogometno prvenstvo - EURO 2012, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, 17. svibnja 2012. godine održan je sastanak na kojem je predstavljen projekt „Navijačka veleposlanstva na europskom prvenstvu u nogometu 2012“. Cilj projekta je informiranje, savjetovanje i edukacija ne samo navijača, već svih koji čine nogomet, a prije svega, biti na usluzi hrvatskim navijačima u Poljskoj i Ukrajini sa svim relevantnim informacijama. U tu su svrhu, Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta i Zoran Stojanović, predstavnik Udruge „Regionalni info-centar za mlade“ iz Rijeke, koja je ujedno „hrvatsko navijačko veleposlanstvo“ - potpisali Povelju o suradnji.
Ova će udruga na Europskom nogometnom prvenstvu 2012. biti na usluzi navijačima koji otputuju u Poljsku i Ukrajinu i osiguravati im informacije o svim pojedinostima vezanim uz EURO, od smještaja, prijevoza, zdravstvene skrbi do navijačkih zona, stadiona, itd. Udruga je u kontaktu s navijačkim skupinama, a kako bi informacije još više približili korisnicima, uskoro bi trebao izaći vodič u 80.000 primjeraka sa svim potrebnim informacijama. Planirano je i pokretanje internetskog portala (od 28. svibnja) www.vatreni.net tako da će se navijači i svi zainteresirani moći informirati prije početka prvenstva, ali i tijekom njegovog održavanja. Na samom mjestu događanja bit će angažirano oko 600 volontera od kojih 60 govori hrvatski jezik.
Navijačka veleposlanstva organizirana su u sklopu organizacije Football Against Racism in Europe (FARE) i Football Supporters Europe (FSE).
Istom prigodom, u Ministarstvu znanosti održan je i radni sastanak, gdje je dogovorena suradnja ministarstava vanjskih poslova i europskih integracija, unutarnjih poslova, zdravlja, turizma, te Hrvatske turističke zajednice i civilnih udruga.

Nema komentara: